Ekonomi

ABD güneş enerjisi wafer üreticileri yarı iletken vergi indiriminden yararlanacak

Biden yönetimi, yerli güneş enerjisi endüstrisini güçlendirmek için stratejik bir hamle yaparak Salı günü yarı iletken üretimi vergi teşviklerini güneş enerjisi wafer üreticilerine genişlettiğini duyurdu. Bu karar, güneş paneli üretimi için gerekli olan ince silikon dilimler olan ve çoğunlukla Çin’de üretilen güneş enerjisi waferlarının üretimini desteklemeyi amaçlıyor.

Vergi indiriminin genişletilmesi, yönetimin iklim değişikliğiyle mücadele ve istihdam yaratma taahhüdüne uygun olarak ABD içinde güçlü bir güneş enerjisi tedarik zinciri geliştirme gündeminin bir parçası. Güneş enerjisi endüstrisi, 2022’den bu yana temiz enerji üretimi için yeni sübvansiyonların etkisiyle çok sayıda güneş paneli tesisinin kurulmasına tanık oldu. Ancak endüstri, özellikle daha karmaşık üretim süreçleri içeren ve daha büyük yatırımlar gerektiren wafer üretim tesisleri için ek destek talep ediyordu.

Hazine Bakanlığı’nın yeni düzenlemelerine göre, güneş enerjisi ingot ve wafer üreticileri, yeni tesisler için %25 vergi indirimi talep edebilecek. Bu teşvik, 2022 Chips and Science Act ile getirilen 48D ileri üretim yatırım kredisinin bir parçası. Ayrıca, bu fabrikalar 2022 Enflasyon Azaltma Yasası tarafından sağlanan ve ürettikleri bileşenlerin hacmine dayalı ayrı bir üretim vergi kredisinden de yararlanabilecek.

Solar Energy Manufacturers for America Coalition’ın yönetici direktörü Mike Carr, bu politika değişikliğinin önemini vurguladı. Carr, “Biden-Harris Yönetimi’nin çabaları, şu anda Çin’in hakim olduğu yerli güneş enerjisi ingot ve wafer üretim kapasitesine önemli yatırımları teşvik edecek, ekonomik ve ulusal güvenlik hedeflerimizi karşılamamıza yardımcı olacak ve ülke genelinde binlerce iyi ücretli işi destekleyecek,” dedi.

Bu politika güncellemesinin güneş enerjisi üretim sektöründe yatırımları teşvik etmesi ve ithal güneş enerjisi bileşenlerine olan bağımlılığı azaltması, böylece ABD’nin ekonomik ve ulusal güvenlik durumunu güçlendirmesi bekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-serdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Vip elit istanbul escort bayan numaraları
Başa dön tuşu