Teknoloji

5 küresel şirketten üçü ödemeler için kripto kullanıyor

Blockchain tabanlı kripto para birimleri son yıllarda sadece bir yatırım aracı olarak değil, aynı zamanda bir ödeme aracı olarak da benimsenmiştir. Blockchain teknolojisinin uluslararası ödeme ve havale süreçlerinde finansal kurumlara 2030 yılına kadar 27 milyar dolar tasarruf sağlayabileceği belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte küresel bankacılık altyapılarının jeopolitik istikrara göre değişkenlik gösterebileceği ve kısıtlayıcı olabileceği anlayışı, uluslararası para transferi ve ödeme süreçlerinde alternatif arayışlarını beraberinde getirdi. Durum böyle olunca gözler son yılların en çok konuşulan finansal enstrümanları olan kripto para birimlerine ve blockchain teknolojisine çevrildi. Kripto para birimleri son yıllarda sadece bir yatırım aracı olarak değil aynı zamanda ödeme aracı olarak da benimsenirken, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarının uluslararası para transferinin geleceğinde değerli bir rol oynayabileceği tartışılmaya başlandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan OKX’in CMO’su Haider Rafique, “Online ödeme sistemi PayPal’ın ABD dolarına endeksli stabil kripto para biriminin duyurusu bu konudaki önemli gelişmelerden biri. Ancak PayPal’ın Türkiye gibi aktif olarak ihtiyaç duyulan birçok pazarda yasaklı olması teknolojinin potansiyelini sınırlıyor.

Finans kurumları 2030’a kadar 27 milyar dolar tasarruf edebilir

Bank for International Settlements (BIS) tarafından Mayıs 2022’de yapılan bir araştırma, blockchain’in de temeli olan dağıtık defter teknolojisinin uluslararası ödemelerde verimliliği artıracağını gösterirken, Juniper Research, finansal kurumların 2030’a kadar 27 milyar dolar tasarruf edebileceğini tahmin ediyor. Blockchain sayesinde uluslararası para transferi işlemleri. tahmin etti. Haider Rafique, küreselleşmenin yeniden tanımlanması, dijitalleşmenin hızlanması ve her büyüklükteki işletmenin dünyanın her yerinde satış yapabilmesi ile birlikte uluslararası para transferlerine olan ihtiyacın arttığını belirterek, “Kesintisiz ve hızlı uluslararası ödemeler, işletmeler ve şirketler için daha kritik hale geliyor. bireyler her gün. Bu ihtiyaç, aracıları ortadan kaldıran ve bireyler arasında şeffaf, güvenli ve hızlı transfer sağlayan merkezi olmayan finansal teknolojiler için dikkate değer bir fırsat yaratıyor.”

5 küresel şirketten üçü uluslararası ödemeler için kripto kullanıyor

Uluslararası ödemelerde kripto kullanımının hafife alınamayacağını kaydeden Haider Rafique, “PYMNTS tarafından hazırlanan bir raporda küresel ödemelerde 5 küresel şirketten üçünün kripto kullandığı görülüyor. Ancak PayPal örneğinde görüldüğü gibi. , merkezi yapılar bu transferlerin önünde engel oluşturmaya devam ediyor.Ancak kendi kendine barındırılan merkezi olmayan kripto “Para cüzdanları ve DeFi hizmetleri tüm pazarlarda aktif. Milyonlarca insan, DeFi cüzdanları aracılığıyla para aktarmak için prestije endeksli stablecoin’ler kullanıyor.”

“Web3 Wallet’a tek tuşla geçmeyi mümkün kılıyoruz”

OKX CMO’su Haider Rafique, merkezlerden yönetilen her sistemin yavaş, şeffaf olmayan, uzun soluklu süreçlerin ve düzenlemelere rağmen dolandırıcılık risklerinin gölgesinde olduğuna dikkat çekerek, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “Uluslararası para transferlerinde işlem fiyatı %6 ile %20 arasında değişir. Küresel bir stablecoin’in transfer maliyeti %0,1’den azdır. Ülkelere özgü farklı standartlar ve bankaların iç politikaları, farklı bölgelerdeki süreçleri, kıta ortası transferleri uzatır. Merkezi olmayan cüzdanlar ile gerçekleştirilen uluslararası para transferlerinde dünyanın neresinde olursa olsun sadece bir protokol izlenmektedir. Tüm merkezi olmayan cüzdanlar, ortak protokoller üzerinde çalışır ve birlikte çalışabilirlik göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir. Bu sayede hem işletmeler hem de bireysel kullanıcılar için aradıkları rahatlığı, yüzü ve inancı sunmaktadır. Önümüzdeki 5 ila 10 yılın ortalarında merkezi olmayan uygulama ve hizmetlerin sınır ötesi süreçlerde merkezi emsallerine göre daha fazla kullanılacağını tahmin ediyoruz. OKX olarak tek bir platformda, tek tuşla Web Wallet’a geçişi sağlıyor, dijital varlık sahiplerinin varlıklarını güvenceye almalarını, kripto takas işlemlerini gerçekleştirmelerini ve NFT ticareti yapmalarını sağlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu