Haber

Ali Koç’tan ‘Yasak’ yorumu: Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum

Fenerbahçe Lideri Ali Koç, kulüp televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Koç, Fenerbahçe tribünlerinde “hükümet istifa” sloganlarının atılmasının ardından taraftarların Kayserispor maçına alınmaması konusuna da değindi.

Koç, “Cumartesi günü statta bir protesto vardı. Bu protestomuzla ilgili de saldırıya uğradık. Biz devlet düşmanıyız, bu böyle. Çok sakat bir yere gidiyor.

UZAKTAN YASAĞI YORUMU: TC VATANDAŞI OLARAK UTANIYORUM

Kayserispor ile oynanacak maç öncesi Fenerbahçe taraftarlarına getirilen yurt dışı yasağına tepki gösteren Koç, “Kayseri mahkemesi dün verilen yürütmeyi durdurma kararını reddetti. Bunun hukukla hiçbir ilgisi yok. Bir vatandaş olarak utanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatı, fiyatın inanılmaz olduğunu söyledi.

Ali Koç’un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

HUKUK İLE İLGİLİ DEĞİL: Kayserispor’a önceki gece ceza verileceği konuşuluyor. Birisi süreçte yalan söylüyor. Biraz biliyorum. Her şeyi açıklayacağım, belki hepsini değil bugün. Siyasetten yerel yönetimlere… Ben bildiklerimi anlatayım. Açıklamayı Kayserispor yazdı mı bilmiyorum. Her şeye rağmen hukuken hakkımızı aradı. Kayseri’de başvurduk, mahkeme hızlıca karar verdi. Kayseri Valiliği’nin savunması sonucunda mahkeme birinci kararın aksine başvurumuzu reddetmiştir. Bu hukuki bir karar değil. Bunu birinci sınıf bir hukuk öğrencisi bile anlar. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu karardan dolayı utanıyorum. Bir Valilik böyle bir savunmayı nasıl yapar? Böyle bir savunma yapan bir avukatı nasıl tutabilirsiniz? Akıllara durgunluk veriyor.

DEVLET-DEVLET İLETİŞİMİ: Nedense en ciddi ihlaller ve hakem hataları hep Şubat-Mart aylarında başımıza geliyor. Sonunda buna sahip olduk. Bu kupaydı. Hükümet, devlet. Tüm kavramlar da karıştı. Bir şey var, her şey Fenerbahçe’nin aleyhine çalışıyor. “Neden hep bizim başımıza geliyor?” 4 Şubat Cumartesi günü Yüksek Kurul Heyet Toplantısında. Söyledim. Bir kulüp 8 yılda 3 kez son maçında şampiyonluk kaybeder. Bu mümkün mü? olamam!

BU İŞ KARDEŞ İLE KARDEŞ : Maçta bazı protestolar oldu. Saldırıya uğradık, devlete karşıydık. Ertesi gün Beşiktaş maçında tam olarak bir şey oldu. Stadyumda bir öfke vardı. Sosyal medyada mesajlar paylaşıldı. Çocuklar bile bu tür açıklamaların infial yaratacağını biliyor. İş çok sakat bir yere gidiyor. Bu iş kardeşe kardeşe zarar verir.

BU KULÜBÜN DNA’SI GELİYOR: Hassas dengede en makul açıklamayı yapmak bizim işimiz. Bazı kulüpler kendileri açıklamalarda bulundular, son derece siyasi açıklamalarda bulundular. Fenerbahçe olarak siyasi bir şey yapmıyoruz. Stadyumun bir bölümü protesto etti. Kulüpler Birliği’nde kültür vardı, herkes ortak bildiri yayınlıyor. Biz de yayınladık, saatler sonra iki büyük kulüp yayınlayınca kafamız karıştı. Bu kulübün DNA’sının ne olduğu belli. Bir açıklama nedeniyle son 5 yılda yaptıklarımız, duruşumuz sorgulanamaz. En çok burada kırıldım.

BERNA GÖZBAŞI OLMAYACAKTI : Salı günü söylentiler duyduk. Hemen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’yı aradım. Berna Gözbaşı işin içinde olsaydı bu anlatacağım olaylar olmayacaktı. Lidere bu argümanları sordum. Bu kararın yanlış olduğunu söyleyerek ‘Dün gece bilgi aldık’ dedi. Bu karar ortak alınmalıdır. Liderle görüştükten sonra ‘Bu hatayı düzeltmesi gereken kişilere ulaşalım’ dedik. Çıkan tek şey ‘Böyle bağırırsan seni de cezalandırırız’ oluyor.

ÇAMLI ‘SORMAYIN’ DİYOR: Ne yapacaksın? Her maç stat, sahayı kapatacak mısınız? Ne yapmaya çalışıyorsun? Kime öğretmeye çalışıyorsun? Valilikten yaptığı açıklamadan bir vatandaş olarak utandım. TFF’yi aradık, hatayı düzeltmeye çalıştılar. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kayserispor’u arayarak açıklama yaptı. Ben de ‘Olamaz, liderle bir saat önce görüştüm, o da tersini söyledi’ dedim. İnternete girdim baktım daha yayınlanmamış. Ali Çamlı’yı tekrar aradım. ‘Sorma’ dedi, söyleyemez be adam. Kesin olan bir şey var. Zekayı sordum, ‘sorma, anla’ diyor ve arkadaşlığımızdan bahsediyor.

BÖYLE BİR SAVUNMA: O halde istediğiniz kulübün taraftarını bedava maçlara almayın! Nasılsa evde izleyebilirsiniz! Güya stada giden taraftarın evinde Digiturk yok! Bir mümin böyle bir savunma yapmaz! Beşiktaş-Ankaragücü maçı kararının örnek gösterildiğini de utanmadan söylüyor. İlk yarı Ankara’daki maçta tatsız şeyler yaşandı. Sonrasında iki kulüp taraftarlarını deplasmana götürmeme kararı aldı.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE DAHA KOLAY OLURKEN…: Fenerbahçe olarak kızgınız, kızgınız. En büyük öfkemiz bilerek ve isteyerek çıkmaza sürüklenmektir. Troller, büyük köşe yazarları bizi vatan haini olmakla suçluyor. Fenerbahçe’nin laf konusu hali ise ne yaptığı ortada. FETÖ ve FETÖ’cü bir grup kol kola olunca biz uygunduk… Terör örgütüyle silahlanmaları kolayken biz uğraştık. Yine kaos mu istiyorsun? İki maçta kendisine bağırıldı, ilk defa mı olması gerekiyordu? Belki de olgunlukla yüzleşmelisin.

KARIŞIK İSE YÜKSEK KARŞI: Bu şekilde yaparsan, üzerinden geçemezsin. Beşiktaş maçı sırasında polis içeri girdi ve birini almaya çalıştı. Oradaki diğer şey, polisin yapabileceği hiçbir şey olmamasıydı. Siyasi tezahürat olsun istemiyorum ama hakaret ve küfür yoksa müdahale edemem. Karıştırılırsa, tersi geri teper.

FUTBOLU SİYASETLE TANIŞTIRIRSINIZ: Siyaset girmesin diyorsunuz… Ben de tribünlerde siyasi telaffuz istiyorum. Tribünlerdeki tezahüratların ötesinde spora siyaseti de bulaştırıyorsunuz. Bir takımın şampiyonluk kutlamasında dört kişinin selfie çekmesi siyaset değil mi? Bir bakan çıkıp da ‘İnşallah X takımı şampiyon olur’ dediğinde bu siyasete dönüşmez mi? Açıklamaya zorlama söz konusu olduğunda siyaset değil midir? Bir maçta tezahürat yaparken Fenerbahçe haini, şöyle böyle… Yok o kadar değil. İnsanları kışkırtıyorsun, yapma. Çok daha değerli meselelerimiz varken bunu yapmanız çok yanlış.

Ne oldu?

Maraş’ta yaşanan sarsıntının ardından oynanan birinci lig maçlarında Fenerbahçe tribünlerinden “hükümet istifa etsin” sloganları atıldı. Sloganlara hükümet tepki gösterirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli maçların seyircisiz oynanmasını önerdi. Beşiktaş maçında bire bir sloganlar atılması üzerine Bahçeli, Beşiktaş’tan istifa etti ve bazı kulüpler “Devletimizin yanındayız” temalı mesajlar paylaştı.

Ardından Kayserispor maçında Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribünlerine götürülmemesine karar verildi ve ardından yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Mahkeme bugün yürütmeyi durdurma kararını iptal ederek yasağı geri getirdi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu