Teknoloji

Apple, en ucuz iPhone modelini uzun süredir iptal etmiş olabilir

Apple’dan yeni bir iPhone SE bekliyorsanız bu haber sizin için bir hayal kırıklığı olabilir. Şirketin bu telefon için geliştirme projelerini tamamen iptal ettiği bildirildi.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göreŞirket geçtiğimiz günlerde tedarikçilere dördüncü nesil SE modelini 2024’te piyasaya sürmeyeceğini söyledi.

MacRumors tarafından tespit edilen bir Medium gönderisinde Kuo, cihazın, eğer sunulursa, Apple’ın ilk şirket içi 5G modeminin ilk piyasaya sürüleceği olacağını söyledi ve şirketin yongayı daha geniş bir alana yaymadan önce SE’de test etmeyi ve ince ayar yapmayı planladığını ekledi. iPhone 16 ve sonrasına. . Bunun yerine Kuo, Apple’ın 2024’e kadar Qualcomm modemlerini kullanmaya devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor. Kuo’nun, Apple’ın neden dördüncü nesil iPhone SE’yi rafa kaldırdığı veya kendi 5G çipinin performansının kararla bir ilgisi olup olmadığı hakkında hiçbir fikri yok.

Apple, son on yılın çoğunu Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmaya çalışarak geçirdi. 2019’da ikili, şiddetli bir patent davasını sonuçlandırdı ve “çok yıllı” bir kablosuz çip tedarik anlaşması imzaladı. Ancak aylar sonra Apple, Intel’in taşınabilir modem işinin çoğunu satın aldı. Ardından 2020 yılının sonunda şirket kendi hücresel yonga seti üzerinde çalıştığını duyurdu. O zamandan beri, proje hakkında çok az haber çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu