Ekonomi

Binance CEO’su ve FTX Kurucusu Twitter’da Tartışıldı

Son haftalarda kripto para piyasaları FTX skandala boğuldu. Dev borsa likidite krizi nedeniyle iflas etti. CEO Sam Bankman-Fried da görevinden istifa etti. dünyanın en büyük borsası Binance Bu olaylar sırasında önce FTX’i satın alacağını duyurdu; Ancak daha sonra bu kararından vazgeçti.

FTX ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ederken, bugün Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ)ve FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Kızartılmış (SBF) Ortada Twitter’da küçük bir tartışma oldu. Ne olduğuna bir göz atalım.

CZ, eski FTX CEO’suna ‘dolandırıcı’ dedi

CZ, Twitter’dan ünlü Kanadalı iş adamı Kevin O’Leary Bu konuda paylaşımda bulundu. Bu gönderide, katıldığı bir şovda O’Leary’nin telaffuzlarını paylaştı ve onlara sert bir şekilde yanıt verdi. O’Leary, bu programda FTX’te 15 milyon dolara yakın kaybettiğini söylerken FTX’in eski CEO’suna cesaret verici sözler kullandı. Ayrıca SBF, kendisine FTX’in likiditesinden değerli bir pay vermiştir. Binance’in Satılan hisseleri geri almaya çalışmakBir bakıma FTX’in çöküşünden Binance’i sorumlu tuttu ve bunun için kullandığını söylediğini ekledi.

Doğal olarak bu açıklamalar CZ’yi çok kızdırdı. Binance CEO’su tweet attı, “ Görünüşe göre 15 milyon dolar sadece Kevin O’Learynın-nin Kripto hakkındaki fikrini değiştirmedi ve aynı zamanda bir dolandırıcı ile işbirliğine de olanak sağlamıştır. Gerçekten Sam Bankman-Fried’i mi savunuyor?Sözlerini kullanarak O’Leary’ye sert bir yanıt verdi ve eski FTX CEO’sunu dolandırıcı olarak nitelendirdi.

Ayrıca CZ, yaptığı paylaşımda FTX hisselerini Temmuz 2021’de sattıklarını ve şu anda başrolde olan SBF’nin şirketinin, Alameda şüphelenmeye başladıklarını da sözlerine ekledi. Binance’in işvereni de iflas eden borsanın Magnificent Bowl reklamları, beyzbol maçları, lüks konutlar gibi kötü giderleri olduğunu belirtti. Binance’in FTX yatırımından çekilmesinin ardından SBF’nin çılgına döndüğünü ve hatta kendi grubunu tehdit ettiğini de vurguladı.

Sonunda CEO sert davrandı ve O’Leary’ye FTX’te gerçekten hata bulmak ve belki de aynaya bakmak istiyorsa SBF’ye dönmesini söyledi.

Sam Bankman-Fried, CZ’ye şu yanıtı verdi: ” Kazandın, neden yalan söylüyorsun?”

Eski FTX CEO’su, CZ’nin bu açıklamalarına yanıt vermedi. SBF, CZ yaptığı paylaşımda yalan söyleyerekonu şu terimleri kullanmakla suçladı:

CZ kazandınız, artık satın almakla övünmenize gerek yok. Satın alma hakkında tartıştık ve bizim için değerli olduğu için yapmaya karar verdik. Röportajınız beni hayal kırıklığına uğratsa da, yine de yapmayı seçtim. Sana fazladan 75 milyon doları vermezsek son anda istifa etmekle tehdit ettin. Tekrar yaptık; çünkü Binance’i yatırımcılarımızın arasında istememek bizi daha rahat hissettirdi. Bütün bunlar gereksiz. Kazandın. Neden şimdi bununla övünüyorsun?”

SBF ayrıca, “ Bir yatırımcı olarak biz hisseleri satın almadıkça çekilme hakkınız yoktu. O zamanlar yatırımların çoğu kilitlenmişti.”açıklamalarını ekledi.

CZ, kimsenin kazanmadığını söyledi ve hiçbir zaman rekabet ya da kargaşa olmadığını İstemezlerse onları zorla satamayacaklarını söyledi. Artık hiçbirinin öneminin kalmadığını da sözlerine ekleyen Binance CEO’su, SBF’ye başkalarına odaklanmak yerine kendisine odaklanmasını da teklif etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu