Haber

Çin’de politika değişikliği sonrası Kovid-19 önlemleri gevşetiliyor

Çin’de hükümetin Covid-19 önlemlerine yönelik yeni yaklaşımını açıklamasının ardından ülkenin en kalabalık şehirleri, Covid-19 önlemlerini gevşetmek için adımlar atıyor.

Başkent Pekin’in yanı sıra Şangay, Guangcou ve Hangcou gibi büyük şehirler, politika değişikliği sonrası hastalık belirtisi göstermeyen veya hafif semptom gösteren vakalarda konutta karantinaya izin verirken, yurt içi seyahat kısıtlamalarını ve zorunluğu kaldırmaya başladı. bir sağlık kodu ve test sonuçlarını göstermek için.

Bu şehirlerdeki karantina merkezlerinde tutulan yakın temaslı kişiler ve kriterlere uyan pozitif çıkanlar tahliye edilmeye başlandı.

Şangay’da, ülkenin diğer bölgelerinden gelen insanlar için varış testi şartı ve diğer kısıtlamalar kaldırıldı.

Şehir ayrıca restoranlar, sinemalar ve karaoke kulüpleri gibi kapalı eğlence mekanlarında test sonuçlarının gösterilmesi gerekliliğini de kaldırdı.

Pekin’e seyahat etmek isteyen yolcuların sağlık kodu ekranlarındaki engelleme uyarı penceresi kaldırıldı.

Pekin Belediyesi Sinema Yönetimi, sinema salonlarına girişte test sonuçlarının gösterilmesi zorunluluğunu kaldırırken, Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı ve kentteki tren istasyonlarında da emsal kısıtlamalar kaldırıldı.

Devlet Kuruluna bağlı Ortak Salgın Önleme ve Kontrol Sistemi, 7 Aralık’ta Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasına ilişkin yeni yaklaşımları açıkladı.

Yeni uygulamada, herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen veya hafif semptom gösteren vakaların evde karantinada kalabilecekleri, yurt içi seyahatlerde ve halka açık alanlarda sağlık kodları ve test sonuçları gösterme zorunluluğunun kaldırılacağı, toplu testler ve geniş kapsamlı karantina uygulamaları terk edilecektir.

Yeni yaklaşım, Çin’in “sıfır vaka” olarak adlandırılan katı salgın kontrol önlemlerini değiştireceğinin en güçlü işaretiydi.

“Sıfır vaka”dan çıkış işaretleri

Çin’de 24 Kasım’da Urumçi’de karantinada olduğu iddia edilen bir apartman dairesinde çıkan yangının ardından birçok kentte Kovid-19 önlemleri protesto edildi.

Protestoların ardından Çin yönetimi, “sıfır vaka” olarak adlandırılan salgın tedbiri ve kontrol tedbirlerinin gevşetileceğine dair bazı işaretler verdi.

Salgınla mücadeleden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sun Çunlan, Ulusal Sağlık Kurulu uzmanlarıyla yaptığı toplantıda kısıtlayıcı tedbirlerde kademeli değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Sun Chunlan, Omicron varyantının “daha bulaşıcı ama daha az ölümcül” olduğunu ilk kez belirtirken, resmi haber ajansı Xinhua’nın görüşme haberinde “sıfır vaka” tabirine yer vermemesi dikkat çekti.

Pekin’den önce Guangcou, Chongqing, Sincan ve Şangay gibi büyük şehirlerdeki karantina bölgelerindeki tedbirler gevşetilirken, toplu taşıma ve bazı halka açık yerlerde test zorunluluğunun kaldırılacağı duyurulmuştu.

Son 24 saatte 16 bin 797 vaka

Omicron’un oldukça bulaşıcı alt varyantlarının neden olduğu salgınlar nedeniyle Çin’de sonbahardan bu yana vaka sayısı artmıştı.

Ulusal Sağlık Kurulu’nun verilerine göre Çin anakarasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 3 bin 637 vaka ve semptomsuz 13 bin 160 vaka tespit edildi ve virüs nedeniyle ölen olmadı.

Nüfusa göre az sayıda vakaya ve vakaların çoğunda hastalık belirtisi görülmemesine rağmen Çin, “sıfır vaka” adı verilen sıkı salgın kontrol önlemlerini uygulamaya devam etti.

Karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler bölümündeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması veya kapalı devre sürdürülmesi gibi katı ve büyük ölçekli önlemler, olağan akışı bozmasının yanı sıra ekonomik maliyetler açısından da tartışmalara neden oluyor. hayatın.

Çoğu ülke virüsle uyum içinde yaşama ve hayat akışını ve ekonomik faaliyetleri aksatacak kontrol tedbirlerinden kaçınma stratejilerini benimserken, Çin’de salgının başından beri uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin devam edip etmeyeceği tartışıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu