Haber

Depremde tarım arazilerine tonlarca kaya yağdı

Depremde tarım alanlarına tonlarca kaya yağdı.

KAHRAMANMARAŞ – 7.7 büyüklüğündeki depremin merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ekili tarım arazilerinin tepesinden kopan tonlarca ağırlığındaki kayalar, facianın büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler çok sayıda binayı yıkmış, 50 binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Depremin merkezindeki kırsal mahallelerde ekili tarım alanları da afetten etkilendi. İlk depremin merkezi olan Pazarcık’ta Atatan Tepe’nin yamaçlarından kopan tonlarca ağırlıktaki dev kayalar yuvarlanarak mercimek ve buğday tarlalarına dönüştü. Yamaçtaki ağaçları da yok eden kayalıklar, depremin korkunç gücünü gözler önüne serdi.

İlçede çiftçilik yapan 71 yaşındaki Ali Abaza, zirveden çıkan kayaların tarım alanlarına zarar verdiğini söyledi.

“Bu bir felaketti”

Ali Abaza, gördüğü manzara karşısında şok olduğunu belirterek, “Pazarcık’tan geldik ve ‘Taş düştü’ dedik. “Buğday tarlasına çok taş düştü. Bir felaketti” dedi.

Abaza, şok anını şöyle anlattı: “Kalkıyorum, beni yıkıyor. Dayanamadım. Milletimiz çok çekti. Evler gitti, tarlalara taş düştü. Sabah kalktık. , saat 4’ü 20 geçiyor.Bir sarsıntı oldu.Ayağa kalktım.Bayan ‘Çık dışarı’ diye bağırıyor.Kalkamadım. Geldiler, beni kovdular, ben de çıktım. Evin duvarlarının darmadağın olduğunu gördüm. Yağmur ve kar yağıyor. Üşüdük, çocuklar vb. O gece donduk. Devletimiz çadır gönderdi. Çadır kurduk” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu