Haber

Diyanet İşleri Başkanı, İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde Ayasofya’da sabah namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı, İstanbul’un Fethinin 570. yıl dönümünde Ayasofya’da sabah namazını kıldırdı.

İSTANBUL – İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde Ayasofya’da sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Namazdan sonra Kur’an-ı Kerim okudu ve cemaate vaaz verdi.

İstanbul’un Fethinin 570. Yıldönümü münasebetiyle Ayasofya’da sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, namazın ardından Kuran-ı Kerim okudu ve ardından cemaate vaaz verdi. Ali Erbaş, cemaate hitaben yaptığı konuşmada, “Kıymetli kardeşlerim, muhterem Müslümanlar. Fethin 570. yılı kutlu olsun. Hazreti Ömer döneminde Mekke’nin, ardından Kudüs’ün Fethi, Allah’ın Fethi idi.” terimleri kullandı.

İstanbul’un Fethi’nin büyük anlamına işaret eden Erbaş, “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Ne güzel komutan, onu fetheden komutan, o ordu ne güzel ordudur. Bu müjdeye kavuşmak isteyenler akın akın geliyordu. Bir süre sonra İstanbul’un manevi mimarı Halid bin Zeyd ve Eyyub El Ensari’nin de aralarında bulunduğu 5 bin kişilik bir ordu geldi.Fetih M.Ö. yılında Fatih Sultan Mehmed’e nasip oldu. İslam şehri.” söz konusu.

hafik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu