Haber

İzmir’de Scooter Kazası: Soyguncular Ölmesin

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde otomobilin scooter’a çarptığı kazada 16 yaşındaki oğlu Soykan Sönmez’i kaybeden Gökhan Sönmez (47), “Scooter’ların kesinlikle kaldırılması gerekiyor. Çünkü çok dikkatsiz bir araç. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Hiçbir şekilde denetlenmiyor. Telefon varsa direğe konulmalı.” “Ağacın altındaki scooter’ı alıp kullanabilirsiniz. Bunun için kanunda boşluk var. Kanun yapılsın, bu yeter. Soyguncular ölmesin” dedi.

Kaza, 4 Şubat günü saat 00.30 sıralarında Mavişehir İlçesi Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde meydana geldi. İzmir Türk Koleji (İTK) 10’uncu sınıf öğrencisi Soykan Sönmez ve ağabeyi Göktuğ Güleç’in (23) kullandığı scooter, MEÖ’nün kullandığı otomobile çarptı. (20). Kazada Soykan Sönmez, annesinin ilk eşinden olan ağabeyi Göktuğ Güleç ve yanındaki sürücü yaralandı. Yaralılar ambulansla Bayraklı Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Soykan Sönmez burada kurtarılamadı. Sönmez’in naaşı yakınlarına teslim edilerek memleketi Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde toprağa verildi. Gözaltına alınan ve aşırı hızlı olduğu iddia edilen otomobilin sürücüsü MEÖ’ydü. tutuklandı.

KARDEŞİ AĞIR BAKIMDA

Kaza gününü anlatan Soykan’ın babası Gökhan Sönmez, “Çocuklarımızla konsere gittik, erken çıktık. Bir süre sonra onlar da bizi takip etmek için konserden ayrıldılar. Scooterla yola çıktılar. Karşıdan karşıya geçerken Sokakta aşırı hız yapan araç onlara çarptı. 2 çocuğum hastaneye kaldırıldı, entübe edildi ve yoğun bakıma alındı.” “Bakım altına alındı. Küçük oğlum Soykan İzmir’de öğrenciydi. Yatılı olarak kalıyordu. Soykan’ı kaybettik, büyük oğlum Göktuğ’un tedavisi ise yoğun bakımda devam ediyor” dedi.

‘NİŞANCILAR CAN ALMAMALI’

Scooter’ın tehlikeli olduğunu vurgulayan Sönmez, “10 yaşındaki her çocuk, telefonundaki bu uygulama sayesinde scooter alıp trafiğe çıkabilir. Antalya Manavgat’tan Soykan Sönmez, burs alabilmek için yoğun çaba harcadı. İzmir’de okul. Burslu okuyordu. İngilizce, İspanyolca ve Almanca biliyor. Konuşabilen ve ülkesine hizmet etmek isteyen bir çocuktu. Böylesine acımasız bir scooter kazasında tüm çabaları ve idealleri yok oldu. Belki yarın, Çocuğunuz cep telefonundaki uygulama ile scooter alacak. Belki siz de aynı senaryoyu yaşarsınız. Tüm anne ve babalara sesleniyorum. Çocuğu olan her anne… Babalar çocuklarını korumalıdır. Kimse çocuk sahibi olmasın. Mağdur. Scooter kesinlikle kaldırılmalı. Çünkü scooter çocuklarımızın hayatıyla oynuyor. Çocuklarımız bu canavarları 10-15 lira karşılığında cep telefonlarından kullanıyor. Çünkü çok güvensiz bir araç. Hiçbir güvenliği ve önlemi yok. Hiçbir şekilde denetlenmemektedir. Telefonunuz varsa ağacın altında bulunan scooterı alıp kullanabilirsiniz. Bu konuda yasal bir boşluk var. Yasa çıksın, bu yeterli. Scooterın can almasına izin vermeyin. Kimsenin annesi ağlamamalı. “Soyguncular ölmemeli” dedi.

haber-kepez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu