Haber

Kızılay, deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor

10 ili etkileyen büyük depremin ardından Kızılay, bölgeye sevk ettiği işçi ve gönüllülerle yardım faaliyetlerine devam ettiğini duyurdu. Psikososyal destek gruplarını da sahaya yönlendiren Kızılay, barınma, beslenme ve kan dağıtımını sürdürdüğünü duyurdu.

Kızılay, deprem bölgelerinde 68 adet yemek aracı, 19 adet seyyar mutfak, 5 adet sahra mutfağı, 4 adet seyyar yemek aracı, 2 adet portatif fırın ve 1 adet konteyner mutfak ile besin takviyesi sağlamaktadır. Kızılay, afetin 2. günü yaklaşırken 600 bin kişiye gıda desteği verdi. 400 bin yemek malzemesi dağıtımı da yapan Kızılay, 10 bine yakın battaniye ve 80 bin litre suyu da vatandaşların hizmetine sundu.

İNSAN KAYNAKLARI SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

İlk gün yaklaşık 2 bin işçi ve gönüllüyü sevk eden Kızılay, depremin ikinci gününde de insan kaynağı sevkiyatına devam ediyor. Kızılay çalışanları ve gönüllüleri, arama kurtarma ekiplerine lojistik destek, afetzedelere ise yiyecek ve barınak sağlıyor.

YARDIM AFET BÖLGESİNE HELİKOPTERLERLE TAŞIYOR

Depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışan gruplar, karayoluyla Elbistan’a ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterlerle bölgeye su ve gıda kolileri taşıyor.

KAN BAĞIŞI ZAMANINDA YAYILMALIDIR

Kızılay, facianın ilk gününde bölgedeki hastanelerin ihtiyacı olan kan ve kan çalışmalarını mevcut stoklarıyla karşılayarak, stokların yenilenmesi için kan bağışı çağrısında bulundu. İlk gün verilen gönüllü kan bağışı sayısı 40 bin üniteyi geçti. Kanın uzun süre saklanamayan bir tedavi aracı olduğunu hatırlatan Kızılay, kan bağışının günlere yayılması gerektiği konusunda uyardı. Kızılay birimleri bugün ve önümüzdeki günlerde de ülkenin ihtiyacı oranında kan bağışı kabul etmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu