Yaşam

Korsan taksi şoförünün parasını çalıp çevredekilere dağıttı: ‘Ben Robin Hood’um’

Korsan taksi şoförü Nurullah K., olay günü Küçükçekmece’den 3 kişiyi aldı. Şahıslardan biri araca biner binmez Nurullah K.’ye silah doğrultarak, ” “Ne istersek onu yapacaksın, yoksa seni öldürürüm.” tehdit etti. Daha sonra şahıslardan biri Sefaköy’de inerken Nurullah K., kendisini gözaltına alan iki kişiyle birlikte Taksim’e doğru yola çıktı. Bu sırada Nurullah K.’nin bacağına silah dayayıp çaldığı cep telefonundan mobil bankacılığına girerek hesaptaki 15 bin lirayı kendi hesabına aktardı.

Aracını Taksim’deki otoparka park eden kişiler, gözaltına aldıkları Nurullah K. ile birlikte ATM’ye giderek çaldıkları parayı çekti. Şahıslar daha sonra parayı sokaktaki herkese verdi. Ben Robin Hood’umSokaktaki esnafa yaklaşık 9 bin lirayı bu şekilde dağıtan kişiden kaçan Nurullah K., gördüğü polisten yardım istedi.

‘Bu parayı alın ve fakirlere dağıtın. “Ben Robin Hood’um” dedi.

Olayla ilgili konuşan Engin Acur, “Bir adam arkadaşımın yanına geldi ve ona 200 TL verdi. ‘Bu parayı alın ve fakirlere dağıtın. “Ben Robin Hood’um” dedi. Daha sonra parayı dağıtarak yürümeye devam etti. Sanırım bir soygun olayı yaşandı. Zaten onun tipi biraz farklıydı. Robin Hood zaten zenginden alıp fakire dağıtıyor. Bu da buna benzer bir şey yaptı. Tabii bunu duyduğumuza şaşırdık. Neden böyle bir şey yapasın ki? “Çok farklı” dedi.

‘Birinin ekmeğini çalmak doğru bir davranış değil’

Olayla ilgili konuşan esnaf Mahmut Karapınar, “ Birisi bana 200 TL bıraktı. ‘Bu parayı hayır amaçlı birine verebilir misiniz?’ söz konusu. Adama bunu vereceğime söz verdim. İşin aslını bilmiyorum. Allah ıslah etsin. “Ne olursa olsun birinin ekmeğini çalmak doğru bir davranış değil.”söz konusu.

Beyoğlu Asayiş polisi yakalandı

Olayın ardından Beyoğlu Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatarak Nurullah K.’nin aracına giderek arama yaptı. Aracın sağ ön koltuğunda bulunan tabancaya el koyan polis, daha sonra çevredeki güvenlik kamera görüntülerini tek tek inceledi. Onlarca saat süren görüntüleri izleyen polis, şüphelilerin Yiğit E. (18), Murat A. (18) ve 5 sabıka kaydı bulunan Buyruk A. olduğunu belirledi. Devam eden çalışmalarda Yiğit E., Küçükçekmece’de yakalandı.

Yiğit E., sevk edildiği adliyede adli kontrol kararı uygulanarak akıl hastanesine kaldırıldı.

geredeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu