Ekonomi

Kripto para birimlerine dayalı yatırım fonlarında son durum

Investing.com – Geçen hafta kripto varlığa dayalı yatırım fonlarında çıkış görülmesinin ardından 6 haftalık fon girişi serisi sona erdi. Bitcoin çıkışlarına göre EthereumFon talebindeki artış, geçtiğimiz haftanın öne çıkanları arasında yer aldı.

CoinShares bilgilerine göre kripto para birimlerine dayalı fonlarda 30 milyon dolarlık net çıkış kaydedildi. Bitcoin’in 30.000 dolar manevi seviyesine ulaşmasının ardından fon çıkışlarının gerçekleşmiş olması, özellikle değerli makroekonomik verilerin mahrum kaldığı haftada analistlerin bunu kar satışı olarak yorumlamasına neden oldu.

Aktif bazında ise kar realizasyonu son 4 haftada 310 milyon dolarlık giriş gördü. bitcoin ağır bastığı görüldü. Geçen hafta Bitcoin fonlarından 53 milyon dolarlık bir çıkış kaydedilirken, Bitcoin’in düşüşüne odaklanan BTC Short fonlarında 1,5 milyon dolarlık düşük giriş, kar satış tezini doğrulayan bir hareket oldu.

Bitcoin fonları dışında sert çıkışlar yaşanmazken Ethereum varlıklarına olan talebin artması dikkat çekti. şekil Güncellemenin başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından, kurumsal yatırımcılar geçen hafta Ethereum fonlarına 17 milyon dolarlık giriş kaydettiği için, güçlü Ethereum piyasası yatırımcı güvenini yeniden sağlamış olacak. Bir diğer dikkat çekici nokta ise Ethereum için fon girişlerinin tamamının Avrupa bölgesinden gelmesiydi.

Altcoin fonlarına da düşük ölçekli girişler oldu. çokgenBazlı fonlarda 1 milyon dolarlık giriş görülürken, çok varlıklı fonlarda 1,5 milyon dolar çekildi. solmak740 bin dolarlık fon girişi ile 4. sırada yer aldı.

Ülke bazında ise çıkışların ABD bölgesinden geldiği görüldü. Avrupa bölgesinde ise İsveç’ten 7 milyon dolarlık çıkış dışında fon talebinin devam ettiği görüldü. Almanya, geçtiğimiz hafta 28,7 milyon dolarlık kripto fon talebiyle öne çıkan ülke oldu.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu