Haber

Lider eşleri diplomasisiyle 34 yetim çocuk Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la, Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska’nın 2 Ekim’de İstanbul’daki görüşmesinde mutabık kalınan tahliyenin birinci adımı atıldı, 34 yetim çocuk Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi.

Emine Erdoğan, 2 Ekim’de İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde ağırladığı Olena Zelenska’yla savaş mağduru bayanlar ve çocukların durumunu ele aldı, “Türkiye, sürecin başında da olduğu gibi barışın tesisi için diplomatik mücadelesini her alanda sürdürecek.” açıklamasını yaptı.

Zelenska ise Türkiye’nin 1300 ailesiz Ukraynalı çocuğu misafir etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, yaklaşık 200 özel gereksinimli çocuğun tahliye edilerek Türkiye’ye getirilmesi konusunda Emine Erdoğan’dan yardım talep etti.

Zelenska’nın yardım talebiyle ilgili birinci somut adım, görüşmeden yaklaşık 2 ay sonra atıldı. Ukrayna’nın Odesa kentindeki Soneçko Çocuk Evi’nden Ankara’ya 34 yetim çocuk tahliye edildi. En küçüğü 10 aylık olan çocukların rehabilitasyon süreci, sağlık kontrollerinin ardından başlatıldı.

Zelenska’dan teşekkür

Olena Zelenska Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çocukların güvenliği birinci önceliğimizdir.” sözlerini kullandı ve tahliyenin başkan eşleri ile işbirliğinin değerli örneği olduğunu belirtti.

Zelenska, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 23 Temmuz’da düzenlenen “Ukrayna ve Dünya: Birlikte İnşa Edeceğimiz Gelecek” temalı Lider Eşleri 2. Zirvesi’ndeki fikir alışverişinden, çocukların rehabilitasyonu ve eğitimini de kapsayan tahliyesine kadarki sürecin, başkan eşleri işbirliğinin değerli örneği olduğunu kaydetti.

Zelenska, “Meydan okumaları zafere dönüştürmeye yardım eden herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu