Haber

Mahsun Kırmızıgül’ün filmine dava açıldı

Ünlü müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun 2003 yılında hayatını kaybeden büyük oğlu Volkan Topal, babasının sağlığına saldırı teşkil eden sahneler olduğu iddiasıyla İstanbul Fikri Haklar Mahkemesi’nden filmin gösteriminin durdurulmasını talep etti. kişilik hakları.

Davanın ilk duruşması görüldü.

Sanık Mahsun Kırmızıgül ve avukatları ile Hilmi Topal’ın oğlu, davacı Volkan Topal ve avukatları katıldı.

Duruşmaya Hilmi Topal’ın ikinci eşi ve oğulları ile müzisyen Mustafa Topaloğlu’nun oğlu Çağlayan Topaloğlu da katıldı.

Hakimin, mahkeme başhakiminin izinde olduğunu ve karar verilemeyeceğini açıklamasının ardından tarafların ifadeleri alındı.

“Bu film bir umut hikayesi”

Sanık Kırmızıgül, Hilmi Topal’ın vefatından sonra ailesine borçlarını ödediğini ifade etti. “Bu film sadece Hilmi Topal’ın hikayesi değil, 1990’larda Hilmi Topal ile tanışıp yola çıkan üç gencin hikayesi. Bu film bir umut hikayesi.”dedim.

“Eylem talebinin reddini istiyoruz”

Dimension Film’in avukatlarından Hatice Ufuk Sıtkı da filmde Hilmi Topal’ın kişilik haklarının ihlal edilmediğini savundu. “Yaralı olduğu düşünülse bile kişi öldüğünde bu kişilik hakları ortadan kalkar. Tedbir talebinin reddini talep ediyoruz.”sözünü kullandı.

“Babam da korkudan sofraya geldi, adamı rezil ettiler”

Davacı Volkan Topal ise sinemayla ilgili haberleri izlerken oyuncu Şebnem Bozoklu’nun ifadelerine denk geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Bozoklu, filmde babamın sevgilisini oynadığını söylüyor. Bir sahnede babama silah çekiyor, ‘Karını ya beni seçeceksin’. “Babam korkudan oradaki masaya geldi. Onu rezil ettiler. Film şubatta vizyona girecek, tedbir talep ediyoruz.”

duruşma ertelendi

Duruşma 16 Şubat’a ertelenirken, Hilmi Topal’ın oğulları arasında tansiyon yükseldi.

“Filmi izleyeceksin, az kaldı”

Duruşmanın ardından Kırmızıgül, gazetecilere açıklama yaptı. “Bu sadece Hilmi Topal’ın hikayesi değil. Filmi izleyeceksiniz az kaldı. Bu Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in hikayesi. Bu ülkede 40 milyona yakın albüm sattık, binlerce bağış yaptık. Konserlerin Yüzlerce Şarkımız Sevildi O İlk Ayrılığın Hikayesi Bu Bir Başarının, Umudun Hikayesi.dedi.

davanın konusu

Kırmızıgül’ün Hilmi Topal hakkında açıklamalarda bulunduğu ve ölümle tehdit ettiği iddialarının yer aldığı dilekçede, davalı şirketin Şubat 2023’te Hilmi Topal’ın hayatını konu alan bir film çekeceğini açıkladığı ve filmin fragmanının yer aldığı belirtildi. film yayınlandı.

Hilmi Topal’ın evliyken bu sinemada sevgilisi olduğu belirtilirken, Volkan Topal ünlü yapımcının hayatını konu alan filmin yapımcılığını birlikte olduğu Kırmızıgül’ün üstlenmesini istemediğini dile getirdi. kavga çıktı

Volkan Topal’ın babasının özel hayatının açıklanmasına asla rıza göstermediğinin belirtildiği dilekçede, “Merhumun sevgilileri olduğu iddiası gerçekçi değil, hatta senaryoda böyle bir olgunun var olduğu iddiası bile özel hayata açıkça müdahale ediyor. Film vizyona girerse Hilmi Topal’ın özel hayatına açık bir müdahale olacak ve yapılacak. önemli rahatsızlık ve gecikme nedeniyle onarılamaz hasar.”terim kullanıldı.

Dilekçede, sanık tarafından çekilen ve 3 Şubat 2023’te vizyona gireceği duyurulan sinemanın gösterime girmemesi için teminatsız tedbir alınması istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu