Ekonomi

Milyarder yatırımcıdan ‘sert iniş’ uyarısı

Duquesne Aile Ofisi kurucusu, milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, ABD ekonomisinin içinde bulunduğumuz çeyreğin prestijiyle yavaşlamaya başlayacağını ve sert bir iniş beklediğini açıkladı.

Salı günü 2023 Sohn Yatırım Konferansı’nda değerlendirmelerde bulunan Druckenmiller, perakende satışlardaki düşüş ve bölge bankalarıyla yaşanan sorunlar da dahil olmak üzere bir dizi gelişmeye dikkat çekerek, resesyon iddiasını daha yakın bir tarihe çektiğini söyledi.

Druckenmiller, “2008’den daha kötü bir tablo öngörmüyorum” dedi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin 500 kişisi arasında yer alan ve 9,9 milyar dolar net servete sahip olan Druckenmiller, ‘sert iniş’i işsizlik oranının yüzde 5’in üzerinde olması, şirket karlılığında yüzde 20’lik düşüş ve yüzde 20’lik düşüş olarak nitelendirdi. artan iflaslar

Powell’a göre durgunluktan kurtulma olasılığı daha yüksek

Fed Lideri Jerome Powell, ABD’nin ölçülü olmasını umduğu bir resesyon yaşamasının mümkün olduğunu ancak resesyondan kaçınmayı daha büyük bir olasılık olarak gördüğünü belirtti.

Powell, bankacılık departmanındaki inanç krizinin kredi koşullarının sıkılaşmasına neden olduğunu belirterek, “Kredi koşullarının sıkılaşması, ekonomik aktivite, işe alım ve enflasyon üzerinde etkili görünüyor” yorumunu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu