Haber

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Türk işadamlarını kabul etti

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Dış Ekonomik İlişkiler Delegasyonu (DEİK) Türkiye-Mısır İş Konseyi üyelerini başkent Kahire’nin doğusunda inşa edilen yeni idari başkentteki başbakanlık konutunda kabul etti.

Mısır Başbakanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Medbuli, görüştüğü Türk işadamlarıyla Türk şirketlerinin mevcut yatırımları ve Mısır’da yapılması planlanan yeni yatırımları değerlendirdi.

Ülkesine yatırım yapan Türk firmalarına gerekli desteğin verileceğini ifade eden Medbuli, “Türkiye ile Mısır’ın tarihi ilişkileri var. Geçmişte bazı siyasi anlaşmazlıklara rağmen ekonomik ve ticari alanlarda da iş birliğini sürdürmeye her zaman önem verdik. halklar arasındaki ilişkiler olarak.” sözlerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen Medbuli, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, ülkesinin bu sıkıntılı dönemde Türkiye’ye ve halkına desteğini vurguladı.

Türk işadamlarına ülkesinde yapılan Türk yatırımları için her zaman tam destek verileceğini ifade eden Medbuli, “Sizinle burada buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu toplantının mesajı önemli ve net. Çünkü bu, önemini vurgulayan bir adımdır. Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin.” söz konusu.

Başbakan Medbuli, Mısır’da son yıllarda yatırım yapan tüm Türk firmalarına teşekkür ederek, Mısır’da yeni yatırım yapmayı düşünen veya bu yönde işlem başlatan her Türk firmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

-Türk şirketlerinin Mısır’daki yatırım hacmi 2 milyar doları aştı

Öte yandan toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Semir de Türk şirketlerinin Mısır’daki yatırım hacminin 2 milyar doları aştığını söyledi.

Açıklamada, Türk firmalarının Mısır’da 500 milyon dolarlık yeni yatırım planladığı, firmaların taleplerinin yerine getirileceği ve Başbakan Medbuli’nin konuyla bizzat ilgileneceği belirtildi.

haber-besikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu