Haber

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Eyt Düzenlemesi İçin Yılbaşını İşaret Etti: “Aralık Ayı İçeresinde Yapma Planımız Söz Konusu. En Kötü İhtimalle, 2023…

AKP Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de; emeklilikte yaşa takılanlar ve kamudaki kontratlı çalışana ait düzenlemelerin yıl sonuna kadar yasalaşıp yasalaşmayacağı ile ilgili soruya; “Aralık ayı içeresinde yapma planımız söz konusu. En kötü ihtimalle, bunun 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olmuş olacağız” karşılığını verdi.

AKP Küme Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bugün TBMM düzenlediği basın toplantısında gündeme ait kıymetlendirme yaptı.

Akbaşoğlu; 3600 ek gösterge, EYT, kontratlı çalışanın takıma alınmasına dair takvime ait; “3600 ek gösterge ile ilgili yasal düzenlemeyi yaptık, 15 Ocak 2023 itibariyle bütün memurlarımız ve emeklilerimiz bundan istifade etmiş olacaklar. Akabinde sözleşmeli personel ve EYT’li durumda olan arkadaşlarımızın da yasal düzenlemeye kavuşmasıyla bütün bu verdiğimiz sözlerin yerine getirildiğine şahit olacağız” diye konuştu.

Akbaşoğlu açıklamalarının akabinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve kamudaki kontratlı işçi ile ilgili düzenleme ile ilgili takvimin sorulması üzerine Akbaşoğlu, şunları söyledi:

“Bu konuda biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız, altyapı çalışmaları beraber, inşallah Meclis takvimine uygun bir şekilde, Meclis’in gündemine getirmek istiyoruz. Bunu aralık ayı içeresinde yapma planımız söz konusu. Tabii ki bütçe takvimi, ondan sonra Meclis’in çalışıp çalışmayacağı çerçevesinde değerlendireceğiz. En kötü ihtimalle, bunun 2023 başında yasalaşmasına hep beraber şahit olmuş olacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu