Haber

Şenol Güneş: Kardeş takımımızla oynayacağız inşallah kazanırız

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Tipi ilk maçında yarın deplasmanda Azerbaycan temsilcisi Neftçi’yi konuk edecek.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Neftçi Arena’da oynanacak karşılaşma TSİ 20:00’de başlayacak.

Bu kritik çaba öncesinde siyah beyazlı takımın deneyimli teknik direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Kardeş takımla oynayacağız ve inşallah kazanırız”

Şenol Güneş, sözlerine şöyle başladı:

Netfçi ile çok istesek de dostluk maçı oynayamadık. Güçlü bir maç olacak. Umarım güzel bir maç olur ve hak eden kazanır. Her rakip değerlidir. İmkansızlık’ta çok başarılı oyuncular ve gruplar var. Yukarıdan bakmayı insani olarak yanlış bulmuyorum. Kimlik, rütbe, şöhret, para… Bunlar insanın değerli olduğunu göstermez. Bugün başarılı olan yarın başarısız olabilir. Alanında en iyisini vermek istiyoruz. Arka arkaya maç oynayan takımlar bazen beklenmedik bir şekilde takılıp kalabilirler. Azerbaycan’da futbol çok yol kat etti. Avrupa’da 3 takım var. Futbol olarak yatırımları ve tezleri üst seviyede. Örneğin Karabağ çok şaşırtıcı sonuçlar aldı. Kardeş grupla oynayacağız ve inşallah kazanırız.

“Sahada bir şey olmasını istemiyoruz”

Saha içinde olay istemediklerini dile getiren başarılı teknik direktör açıklamalarına şöyle devam etti:

Elimizdeki takıma sahip çıkmak ve onlara takviye vermek istiyoruz. Bölgede bir şey olmasını istemiyoruz. Son maçta olanlar oldu. Patlayıcılar kaldırılmalıdır. Nefes alırken bile boğucu. Bunu yapan şirketlerden nefret ediyorum. Ayrıca işi yeterince iyi biliyorlar. Manzara olarak güzel görünüyor ama bence güzel değil. Havaalanına geliyorlar ama bunu yapmayın.

“En iyi 11 ile sahaya çıkacağız”

Cenk Tosun ve Rachid Ghezzal hakkında konuşan Güneş, şu değerlendirmede bulundu:

Cenk Tosun antrenmanlara katılıyor ama onu buraya biz getirmedik. Rachid Ghezzal personelle çalışmaya başlamadı. En uygun 11 ile sahaya çıkacağız.

“Geçmişte Azerbaycan’dan teklifler aldım”

Geçmişte Azerbaycan’dan teklifler aldığını itiraf eden Şenol Güneş şu ifadeleri kullandı:

Netfçi iddialı bir kadro kurdu, teknik direktörleri Adrian Mutu. Bizim için zor bir maç olacak. Tiran’dan daha iyi bir kadroyla oynayacağız. Daha önce Azerbaycan’dan teklifler almıştım. Şu anda Beşiktaş’ta memnunum. Rastgele bir değişiklik olmayacak.

“Beşiktaş ülke skoruna çok önemli katkı sağladı”

Son olarak ülke puanına da değinen Güneş, şunları söyledi:

Beşiktaş ülke skoruna çok değerli katkılar yaptı. Ancak son 5 yıla bakıldığında tohumculuk durumu ortadan kalktı. Bütün Türk kadrolarının başarılı olmasını istiyorum. Ülke puanımız yükselecek. İnanıyorum ki şampiyon kadro direk Şampiyonlar Ligi’ne gidecek.

haber-yunusemre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu