Haber

UNRWA: İsrail Gazze’de binlerce Filistinliye insanlık dışı muamele uyguluyor

BM Cenevre Ofisi’nde Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lazzarini, İsrail’in Gazze’de tutuklanan binlerce Filistinliye, çırılçıplak soyarak ve köpeklerle tehdit ederek insanlık dışı muamele uyguladığını söyledi.

Lazzarini, “Gazze’de binlerce Filistinli keyfi olarak tutuklandı, iç çamaşırlarına kadar soyuldu, kelepçeli ve gözleri bağlı olarak kamyonlara bindirildi. Tutuklamadan sonra bu mahkûmlarla iletişime geçilemiyor ve bu kişiler dayak, köpeklerle tehdit ve saatlerce stres pozisyonu gibi şok edici derecede insanlık dışı muameleye maruz kalıyor. Bu kişilerin ayrıca tuvalete de gidemiyor. Tutuklanan BM çalışanları bu iddiaları doğruladı” diye konuştu.

Tutuklanan yaklaşık bin Filistinlinin Kerem Şalom sınır kapısından serbest bırakıldığına dikkat çeken Lazzarini, ancak tutuklu sayısının hala bilinmediğini sözlerine ekledi.

Ocak ayında işgal altındaki Filistin topraklarındaki BM İnsan Hakları Ofisi Başkanı Ajit Sunga, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde binlerce Filistinlinin İsrail tarafından gizlice tutuklandığını ve birçoğunun acımasız muameleye maruz kaldığını açıklamıştı.

kocasinan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu