Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 58 Bin Öğrenci Ulaşım Desteğinden Yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarının karşılanması amacıyla hayata geçirilen ‘Ulaşım Desteği’nden 58 bin öğrencinin yararlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş, Ulaşım Yardımı’nın ailelerinden farklı bir ilde öğrenim gören ilk, orta ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek sağladığını belirterek, söz konusu yardımların bu eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini belirtti. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için her türlü tedbiri almaya devam ettiklerini kaydeden Bakan Göktaş, Aralık ayında hayata geçirilecek destek programı hakkında ise şunları söyledi:

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim döneminde de devam edecek. Bu destek programıyla öğrencilerimizin yılda iki kez gidiş-dönüş ulaşım masraflarını karşılıyoruz. 2023 yılı için öğrencilerimize sağladığımız desteğin üst limit bedeli tek yön içindir. “750 TL iken şu ana kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza 10 milyon TL aktardık. Sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki öğrencilerin ulaşım masraflarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 binin üzerinde öğrencimiz yararlandı.”

Ulaşım desteğiyle öğrencilere ve ailelerine destek olmaya devam ettiklerini belirten Bakan Göktaş, “Bütünsel ve adil sosyal hizmet modelleri geliştirerek toplumun her bireyine ulaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcılarının yanında olacağız. Desteğe ihtiyaç duyduklarında hane halkı.”

Bakan Göktaş, söz konusu destek programına başvuruların öğrenci veya öğrenci ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikamet adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılması gerektiğini hatırlattı. – ANKARA

kulaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu