Haber

Trabzonspor’da Tüzük Değişikliği İçin İstişare Toplantısı Yapıldı

Trabzon spor Kulübün tüzüğünün yenileneceği Olağanüstü Genel Kurul öncesinde Tüzük Komisyonu ve spor basını istişare toplantısında bir araya geldi. Yeni tüzükte kulübün satışı ve devri, yabancı üyelikler, iki komisyonun kaldırılması gibi tartışma yaratabilecek bazı maddelerin detayları paylaşılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Trabzonspor Kulüpler Birliği, 7405 sayılı ‘Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’ hükümlerine uygun hale getirilmesi zorunluluğu nedeniyle mevcut tüzüğünün değiştirilmesi için 27 Eylül’de Muhteşem Genel Kurul yapacak. 26 Ekim’e kadar düzenleme kurulu ve spor basını bir istişare toplantısı düzenledi. Trabzonspor’un daveti üzerine Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya spor muhabirleri katıldı. Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, Denetim Kurulu ve Tüzük Kurulu Başkanı Mahmut Ören ve Trabzonspor Hukuk Müdürü Celal Çobanoğlu, yeni tüzüğün değiştirdiği konulara ilişkin soruları yanıtladı.

ÖNERİLER DİKKATE ALINDI

Düzenleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, gazetecilerin önerilerini dinleyerek merak edilen soruları yanıtladı, değiştirilebilecek konulara ilişkin notlar aldı. Gazetecilerin dikkat çektiği noktalardan biri olan kulüp şirketlerinin ve kulübün “devredilebilir” olduğu yönündeki ifade, ortak kararla taslak tüzükten çıkarıldı. Gazeteciler, Arşiv ve Müze Konseyi’nin kaldırılması, yabancı kökenli üyelikler, üye giriş fiyatları ve aidatlarındaki artış, genç üyeliklerin kaldırılması gibi pek çok faktöre ilişkin görüşlerini sundu. Toplantının ardından komite üyeleri ve basın mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.

“YAPAY GÜNDEM OLUŞTURULUYOR”

Trabzonspor tüzük kurulu toplantısına katılan gazetecilerden Kamil Anahar, “İki önemli konuya itirazlar oldu. Biri yabancı uyrukluların üyeliği, diğeri kulübe transfer veya devralınması. Genel Sekreter Kemal” Ertürk ve Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören bu konuyla ilgili gerekli cevabı verdi. Her ikisi de bana gereken cevabı verdi. “Dolayısıyla suni bir gündemdir. Trabzonspor’a zarar verecek hiçbir tüzük maddesi yok. 27’sinde muhtemelen bahsettiğim iki unsur için tartışma açılacak ama bana göre tüzük konuları Trabzonspor Genel Kurulu’nda kabul edilecek” dedi. Genel kurulun belirsiz olduğunu belirten Anahar, “Aklımdaki soru işaretlerinden biri bu ama konsey başkanının başkanlık edeceği genel kurul tarafından alınacak bir karar olduğunu düşünüyorum.”

“ORTAK BAHİS KULÜPLERİNİN SATILMASI SORUNU VARDI”

Toplantıda kulüplerin satışının önünü açacak yazının çokça tartışıldığını söyleyen gazetecilerden Yunus Emre Sel, şunları söyledi: “Hepimizi rahatsız eden bazı konular vardı. Bunlarla ilgili herkes fikrini beyan etti. Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk ve Tüzük Komitesi Başkanı Mahmut Ören de detaylı bir şekilde açıklamaya çalıştı.Gençlik ve Spor Bakanlığı Zorunlu olduğu söylenen unsurlar var, tüzüğün modern hayata uygulanmasıyla değiştirilmesi gereken unsurlar var. Ancak herkesin ortak noktası olan ilk unsur, Türk kulüplerinin yabancılara veya başka kişilere satılmasının önünü açmaktı. Bununla ilgili olarak spor kulüpleri ve derneklerinin ayrılmasına ilişkin kanun da var.” Önümüzdeki günlerde kulüpler tarafından uygulamaya konulacak. Buradaki toplantıda bunu açıkça gördük. Biraz zorlu bir süreç olacak ama önünü açıyor” dedi.

“GENÇ ÜYELER GENÇ TARAFTAR OLACAK”

Yeni tüzükte değiştirilen diğer maddeleri de değerlendiren Sel, “Genç üyeler konusuna biraz takıldım. Yeni duruma göre genç üyeler kaldırılıyor ama Trabzonspor bunun için önlem aldı. Genç taraftarlar olarak değiştirdiler. , genç üyeler değil. Trabzonspor bu konuda bir kontra atak yaptı. Bu, kültürünü yaşatmak adına önemli. Birçok kişi, yeni doğan bebeğini doğduğu gün genç üyenin yönetimindeki kulübe üye yaptı. Artık bu olacak. Genç bir hayran olarak devam ediyorum. Bence bu çok değerliydi. Arşiv ve Müze Konseyi’nin artık profesyonel bir yapıya dönüşmesi de önemli. Danışma Kurulu’nun önemli olduğunu düşünüyorum ama bakanlık böyle davranmadı.” bunun mümkün olamayacağını söyledi, üst kurullar emindi. Değişen ilginç konulardan biri de bu oldu. Üstelik yeni bağlayıcı yasayla birlikte yöneticilere ekstra sorumluluk yüklendiğini de gördük” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu