Haber

Galatasaray – İstanbulspor maçında golün iptal edildiği doğru mu? Uzmanlar yorumladı

Süper Lig’in 22. haftasında Galatasaray, İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Bahattin Şimşek maç sırasında düdük çaldı.

Bahattin Şimşek’in yardımcılıklarını ise Kamil Çetin ve Murat Altan yaptı. Onur Özütoprak VAR’da, Hakan Ceylan ve Mustafa Savranlar ise AVAR’da görev aldı.

Ne oldu?

İstanbulspor, 28. dakikada David Sambissa’nın attığı golle öne geçerken, 33. dakikada hızlı hücumda Buyruk Gültekin ile farkı 2’ye çıkardı.

Gol öncesi İstanbulspor’un ceza sahası içinde elle oynama kararına itiraz etmesi üzerine VAR uyarısı geldi.

İstanbulspor’un attığı ikinci gol öncesinde yaşanan olayda, Galatasaraylı oyuncular, İstanbulsporlu oyuncunun ceza sahası içinde topla oynamasına itiraz ederek bekledi.

VAR uyarısının ardından pozisyon incelemek için kenar çizgisine giden Bahattin Şimşek, gol öncesi pozisyonda İstanbulspor’un ceza sahasına giren topun elle oynandığını tespit ederek golü iptal etti ve Galatasaray’a penaltı noktasını gösterdi.

36. dakikada penaltı noktasına gelen Kerem Aktürkoğlu, şutu gole çevirerek maça denge getiren isim oldu.

(Görüntüler beIN Sports’tan alınmıştır.)

Uzmanlar ne dedi?

Eski hakemler, Galatasaray – İstanbulspor maçının tartışmalı kararını canlı yayında değerlendirdi.

İşte kritik maçta tartışmalı kararla ilgili yapılan yorumlar…

Deniz Çobanı:

Lucas Torreira bu işe el atıyor ama etkisi de önemli. İstanbulsporlu oyuncunun iki ayağı da yerde, bu el onu etkilemiyor. Etkileri yayılmış olsaydı. Bana göre bu hamle pek etkileyici olacak bir hamle değil. Gol iptali ve penaltı doğrudur.

Bülent Yıldırım:

Lucas Torreira’nın eli etkili bir itme ve çekme becerisine sahip değil. İstanbulsporlu oyuncu ileri atılarak topa parmağıyla dokundu. Gol verilmemesi ve faul doğrudur.

Bahattin Duran:

Golün iptal edilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Lucas Torreira’nın hafif bir itişi var. Oyuncu eli hissettiğinde elini biraz abartacak kadar doğal olmayan bir hareket yaptı ancak top o eline düştü. İsmail Yüksek’in pozisyonu vardı ve faul yapıldı. Maçın genelini etkilemediğini söyledik ama o pozisyon gol oldu. Bahattin Şimşek’i de Galatasaray maçına atadınız. Orada faul yok dedim, burada da faul yok diyorum. Bahattin Şimşek’in ismine artık zarar verdiniz.

Ahmet Çakar:

İstanbulspor taraftarları Torreira’nın kendisini ittiğini iddia etse de görüntülere baktığımızda Torreira rakibini itmiyor, sadece elini sırtına koyuyor. Hakemin bugün verdiği kararların tamamı doğrudur.

Fırat Aydınus:

Torreira’nın eline dokunduğu anda Ali yere düşüyor. Buradaki temas faulü gerektirmez. Zaha’nın geçen hafta Trabzonspor’a attığı goldeki temasın faul olmadığını söylemiştik. İstanbulsporlu oyuncunun eli normal pozisyonda değil, penaltı kararı doğru.

Erman Toroğlu:

Lucas Torreira’nın Ali Yaşar’a faul yapması penaltıyı doğuruyor. Ben olsam hakemi VAR’a çağırır ve bu duruma baktırırdım. Ya verirsin ya da vermezsin. Bu pozisyon Galatasaray’a karşı olsaydı ararlar mıydı, aramaz mıydılar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu