Haber

Karatay Belediyesi Yeni Yatırımlarını Hizmete Açmaya Hazırlanıyor

Konya Merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, inşaatı tamamlanan 3 yeni yatırımın vatandaşların hizmetine sunulmaya hazır olduğunu belirterek, Karatay’ın her noktasına çağdaş, fonksiyonel ve kaliteli hizmet sunduklarını söyledi.

Karatay Belediyesi hayata geçirdiği yatırımlar ve projelerle vatandaşların hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu kapsamda merkeze uzak mahallelerde üretimini tamamlayan 4 derslikli Kızören Lisesi, Yarma Kurs Merkezi ve Katrancı Toplum Tesisi’ni hizmete açmaya hazırlanıyor. Merkeze uzak Kızören Mahallesi’nde geçen yıl mart ayında inşaatına başlanan ve toplamda 11 milyon 300 bin TL’ye mal olan 4 derslikli Kızören Lisesi’nin inşaatı tamamlandı. 980 metrekare inşaat alanına sahip olan lise yakın zamanda hizmete girecek ve bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Karatay Belediyesi, merkeze uzak Yarma Mahallesi’nde 600 metrekare arsa ve 446 metrekare inşaat alanına sahip Kurs Merkezi’ni hizmete açtı. Bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda projelendirilip inşa edilen kurs merkezinin maliyeti 5 milyon 200 bin lira oldu. Merkeze uzak mahallelerden Katrancı’ya Karatay Belediyesi tarafından sosyal tesis eklendi. Karataylı vatandaşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda Katrancı Mahallesi’nde inşa edilen tesisin inşaatı tamamlandı. 2 milyona mal olan sosyal tesisin 200 metrekare inşaat alanı bulunuyor.

“Karatay’ın dünü, bugünü ve yarınına yatırım yapıyoruz”

Karatay’ın hem bugünü hem de geleceği için yatırımlar yaptıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tamamlanan okul, sosyal tesis ve kurs merkezinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız yeni okullar, sosyal tesisler, kurs merkezleri, kütüphaneler, spor tesisleri ve daha birçok yatırımla vatandaşlarımızın hayatına dokunuyoruz. Elbette hepsini gerçekleştiriyoruz. makul bir uyum ve planlamayla çalışma yapılıyor.Ekiplerimiz öncelikle saha incelemeleri yaparak eksiklikleri tek tek tespit ediyor.” Projeyi tek tek belirliyorlar, biz de mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizin katkılarıyla çalışmalarımızı projelendiriyoruz. Projelerimizi ve yatırımlarımızı hayata geçirirken merkez ve merkezden uzak ayrımı yapmıyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı Mart ayında inşaatına başladığımız Kızören Lisesi’nin imalatını bir yıldan kısa bir sürede tamamladık. Karatay’ın derslik ihtiyacını karşılayacak. Kızören Lisemizi Milli Eğitim Müdürlüğümüze devredeceğiz. Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza daha kaliteli, daha iyi eğitim alanları yaratmak hedefiyle bu yatırımları yapıyoruz. Yarma Mahallemizde yapımına başladığımız Kurs Merkezimizle de hemşehrilerimize hizmet vereceğiz. Yine hemşerilerimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda Katrancı İlçesine kazandırdığımız Toplum Tesisimiz bölgemizin önemli bir eksikliğini dolduracaktır. Bu anlayışla ilçemizin bir ucundan diğer ucuna kadar hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı tek tek hayata geçirdik, sürdürmeye de devam edeceğiz. “3 yeni yatırımımız mahallelerimize ve Karatay’a hayırlı olsun” dedi. -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu