Haber

Vahap Seçer 6. Kent Katılım Toplantılarına Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı yönetim anlayışı ve ‘Kent’e Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlediği ‘Kent Katılım Toplantıları’nı sistemli bir şekilde sürdürüyor. Seçer, toplantıların 6’ncı toplantısında meslek odası ve kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi.

Kongre ve Stand Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Seçer, Mersin Kendisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok ve Mersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz eşlik etti. Toplantıya Büyükşehir ve MESKİ bürokratları, daire başkanları ve şube yöneticileri de katıldı.

Seçer 5 YILLIK MİSYONUNDA STK’LARLA BİRLİKTE

“HER ETKİNLİK BİZE YÖNETİCİ OLARAK DENEYİM KAZANDIRIR”

5 yıllık görev sürelerinin hızla geçtiğini ve görev süreleri boyunca pandemi, deprem, orman yangınları, ekonomik krizler ve siyasi operasyonlar gibi birçok zorlukla karşılaştıklarının altını çizen Seçer, yaşanan olaylarla daha fazla direnç kazanarak güçlendiklerini ifade etti. . Seçer, “Her olay bize yönetici olarak tecrübe kazandırdı. Şartlar ve koşullar ne olursa olsun, krizi yönetmeyi, krizi aşmayı, ılımlı olmayı ve dünya görüşümüze yakışır şekilde dik durmayı bize bir kez daha hatırlattı. Bu süreçte, “Bu anlamda hiçbir telaffuzumdan, duruşumdan, davranışımdan pişmanlık duymuyorum. Yine aynı olacak. Kurallar ve koşullar ne olursa olsun, benim veya kurumumun başına ne gelirse gelsin aynı davranışı göstereceğimi bilmenizi isterim” dedi.

“MERSİN HALKI HİZMETE OY VERECEK”

PROFESYONEL TEMSİLCİLER ŞEHİRDE KONUŞMA HAKKINA SAHİP OLDUĞUNDAN MEMNUNUZ

Toplantıda tek tek konuşan temsilciler, en çok diyalog yaşadıkları bir dönem yaşadıklarını ve bu toplantılardan olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, kentte söz sahibi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kentle ilgili görüşlerini tek tek paylaşan temsilciler, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine açık olduklarını belirtti. toplantılarınız oyKent için değil kent için olduğunu vurgulayan ve sık sık toplantı yaptıklarını hatırlatan oda temsilcileri, Önder Seçer’in yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Seçer’i tebrik ederek başarılar diledi.

“VERDIĞIMIZ FİYATLAR UYGUN”

Seçer, şehirlerde toplu taşımanın önemine de değinerek, Mersin’de öğrencilerin 1 lira karşılığında seyahat edebildiğinin altını çizdi. Toplu ulaşımın 15 lira olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Burası ticari bir kuruluş değil, kesinlikle bir kamu görevi ifa ediyor ama bu mali disiplini sağlamamız, dengeyi sağlamamız gerekiyor. O yüzden bu konulara dikkat ediyoruz. Ekmek fiyatları, su fiyatları ve otobüs fiyatları için belirlediğimiz fiyatlar.” “Fiyatlar makul. Ama aynı zamanda bazı dengeleri de korumamız gerekiyor” dedi.

Toplu taşıma konusuna da değinen Seçer, “Yolcu başına her 100 birim maliyetin 75 birimini biz sağlıyoruz. Ortalama 25 birim gelirimiz var. Büyükşehir için söylüyorum; 2024 bütçemiz 20 milyar lira. 20 milyarın 600-700 milyon lirası sadece toplu taşımada daha uygun.” Toplu taşıma hizmeti vermek için uygun fiyatlı, daha konforlu otobüsleri kullanıyorum” dedi.

Metronun hareket alanlarını da artıracağını dile getiren Seçer, “Bazı hatların otobüse ihtiyacı kalmadığında, çevre bölgelerdeki diğer ihtiyaçların karşılanması için de bütçe ayıracağız.”

“CHANCESLESLIZE GİBİ BİR SOKAK İNŞA EDİYORUM”

Liman yolu ile ilgili de konuşan Seçer, “Champs Elysees gibi bir cadde yapıyorum. Yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak. Şu anda yağmur suyu sistemleri yapılıyor. Bu kadar yüzeysel olmayacak. Bir gram bile kayıp olmayacak” dedi. Çünkü üst kısmı ticari ofislerin ve ticaret merkezlerinin yer alacağı bir yer olacak.” “Planlar bitti. O sokağı sizin için birinci sınıf hale getiriyorum. Çok gerekli bir çalışmaydı, o alan artık temiz olacak” dedi.

“ASKHANE VE EKMEK MESELESİNİ DE ÇOK ÖNEMSİYORUM”

İkinci hizmet döneminde belediye hizmet alanı sorunu yaşanmayacağını belirten Seçer, özellikle ilçelerde çok sıkıntı yaşandığını kaydederek, çok güzel bir aşevi yapacaklarının müjdesini verdi. Seçer, “Sosyal politikalara çok önem versem de aşevi ve ekmek konusunu da çok önemsiyorum. Ekmek üretimi konusunda çok modern bir proje hazırladık, tam buğday, çavdar gibi niş ürünler de üreteceğiz. Bize de gelir getirecekler. Bu gelir normal ekmek üretimini sübvanse edecek.” “Biz burada zaten ciddi destekler veriyoruz. Ekmek fiyatlarımız çok makul. Güzel bir fırın, güzel bir aşevi ikinci dönem kitapçığımızın konuları arasında yer alıyor” dedi ve yeni dönemde glutensiz ekmek üreteceklerini duyurdu. gelecekte inşa edecekleri fırın.

“HER ZAMAN GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE YAPARIZ”

Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’nin mali disiplininin iyi olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, gelir ve gider bütçelerinin gerçekleşme oranlarının her geçen yıl arttığına dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Biz her zaman gerçekçi bir bütçe yapıyoruz. Bu yıl iştirakimiz MESKİ ile birlikte bütçemiz 30 milyar lira, borcumuz ise 6 milyar. Bu bütçe yine yüzde 90’ın üzerinde gerçekleşecek. Bu bir rekor. Bu kadar mali olamaz” disiplin. Bunu yaptık. Borç alamadığımız için ödediğiniz vergilerden gelen paydan başka kaynağımız yok. Bizim de standart, yüzde 10-15 öz gelirimiz var. Vilayetler Bankası çok küçük. Mesela Bu ay yaklaşık 170 milyonu Vilayetler Bankası’ndan, yaklaşık 620 milyonu da vergilerden geldi.”Gelirinize yüzde 10-15 koyun; Toplamda yaklaşık 950 lirayla borçlarımızı ödüyoruz, yatırımlarımızı yapıyoruz, geleceğe yönelik projeler yapıyoruz.”

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLAM BİR BELEDİYEDİR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişte herhangi bir mali sıkıntısının olmadığını belirten Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlam bir belediyedir. Ben hiçbir zaman ‘Paramız yok’ demedim. Hiç benim ağzımdan duydunuz mu? Sadece dedim.” : ‘Yatırımlarım engelleniyor, kolay borç alamıyorum. Çok.”Borç ödüyorum ama borca ​​giremiyorum. ‘En azından biraz borçlanayım, borcumu tekrar ödeyeyim’ dedim. Resim bu” dedi.

“BİR YIL İÇİNDE KIYIYA İKİNCİ KÜTÜPHANEYİ İNŞA EDECEĞİM”

Göreve geldiklerinde kentte tek kütüphanenin bulunduğunu, bu noktada bu sayıyı 12’ye çıkardıklarını hatırlatan Seçer, Adres Okuma Odası’nın özellikle gençler tarafından büyük beğeni topladığını kaydetti. Buranın fikrinin babası olduğunu belirten Seçer, “Çocuklar orada sabah 07.00, sabah 08.00 ya da akşam 22.00’de ders çalışıyor. Orada çok güzel oldu. Şimdi bunu Güvenevler’de uyguluyoruz. ve daha birçok yere.Çorbalarını gece 23.00’e kadar gönderiyoruz.Çayı ve kahvesi bedava.Mersin İdman Yurdu Meydanı ve Hilton’un ortasında sahilde yeni okuma odasını planlıyoruz ama maalesef tahsis yok. Hatta belediye dolgu alanları Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Şu anda 850 metrekarelik 300 kişi kapasiteli yeni bir proje hazır. Ben öyle siyaset, belediyecilik yapmıyorum. yap. İlk fırsatta buranın temelini atacağım ve bir yıl içinde sahilde ikinci kütüphaneyi yapacağım” dedi.

Mersin’de kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşüm gibi uygulamaların olması gerektiğini vurgulayan Seçer, bazı kurumlardan tecrübeli bürokratlarla temas halinde olduklarını belirterek, “Şehrin envanterini çıkaracağız. Nerede var, nerede? zemin sıvılaşması var, nerede kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm uygulamaları olmalı?” “Göreceğiz” dedi.

“BELEDİYE GELİR DÜZEYİ DÜŞÜK VATANDAŞLAR İÇİN EV PLANLAYACAK”

Başkanlığının 2. döneminde dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut yapımına önem vereceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Satış değil kiralama olacak. Belediye artık dar gelirli vatandaşlara uygun planlı konutlara sahip olacak” dedi. gelir seviyeleri. 2. dönem için şu anda aklımızdaki en önemli konu.” “İşte bu. Bunun için arkadaşlar görüşmeler yaptı. Finansman da sağlanabilir, üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“OY ALMAK İÇİN POPÜLİZMİ REDDEDİYORUM”

Belediyenin bir kamu hizmeti olduğunu vurgulayan Seçer, “‘Kamu hizmeti yapacağım. Oy alacağım’ diyerek belediyecilikte popülizmi reddediyorum. Söyleyin bana: ‘O projeyi başlattınız, yarım kaldı. Çorba dağıtıyordunuz, bağırdınız, aradınız, çorbacı başkan dediniz, nerede o?'” 60 Birkaç noktada mevcut. Ben çorbacıyken 5 puanla dağıtıyordum ama şimdi 60 puana çıktı. Çünkü buna inanıyorum ve faydalı. Sabah saat 04.00’te portakal toplamaya giden kişi için o çorba altın değerindedir. Ya da çantasını alıp okula gidecek çocuk için de bir o kadar değerlidir. İşinden ayrılmak zorunda kalıyor. “Bu ekonomik krizde dönen bir kadının Mahalle Mutfağı’ndan 10 liraya yiyecek alması çok değerli” dedi.

İkinci dönemde önem vereceği çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Seçer, bu konuların ilkinin Mersin’i deprem sonrası afetlere karşı dayanıklı hale getirmek olduğunu söyledi. Afet İşleri Daire Başkanlığı’nın tahkimini yürüteceklerini belirten Seçer, bu dairenin kurulmak için değil, alanında güzel işler üretmek için kurulduğunu belirtti.

Seçer, YENİ DÖNEMİN BAZI PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yeni dönemin ilk 3 yılında tüm kıyı şeridinde deniz kirliliğini önleyecek tesisler inşa edeceklerini belirten Seçer, bir diğer önemli projenin de Müftü Deresi Hayat Vadisi Projesi olacağını kaydetti. Metro Projesi hakkında bilgi veren Seçer, “Metro para işidir. Ancak bu Meclis çoğunluk sorunu çok önemli bir konudur. İkinci dönemde ne olur bilemiyorum. Hareket alanınız kısıtlı. Ben ‘Meclis her şeyi engelliyor’ demiyorum ama siyaseten öne çıkacağınız bazı kararları engelliyor.” İşin içine para girince ‘Yetki vermeyelim’ diyor. Arkadaşlar Mersin artık bir metropol. Benim görevim büyük projeleri hayata geçirmek. Bu yüzden paraya ve finansmana ihtiyacım var. İkinci beş yılda yapacağımız projelerle Mersin’i dünyada daha da saygın hale getireceğiz. Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanı dahilinde şehir olması yönünde çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“İŞİM YENİ VE BÜYÜK PROJELERLE İNSANLARI BURAYA ÇEKMEK VE BURAYA TANITIM OLACAK”

İlk 5 yıllık görev sürelerinde sosyal politikalar alanında verdikleri hizmetlerin artık olgunlaştığını belirten Seçer, şöyle konuştu:

“Bu işin çorba, yemek, ekmek kısmı bitti, sistem oturdu. Sosyal politikalar güzel. Yol üretimlerimiz çok beğeniliyor. Fidanlıklarımız, sahillerimiz aynı durumda. Zaman alan çalışmayı yaptık. Artık para bulmam, bağlantı kurmam, lobi yapmam, büyük projeleri takip etmem gerekiyor, yürütecek çok zamanım var, son aylarda şehrin değerli altyapı ve üstyapı projelerine uygun şartlarda hibe kredi ve finansman koşulları oluşturduk ve O projelerin yapımını kolaylaştırdım. Bundan sonra asıl işlerimden biri bunları iki dönem daha artırmak olacak. Benim işim yeni ve büyük projelerle insanları buraya çekmek”, buranın tanıtımını yapmak olacak. Elbette bunun için desteğiniz çok değerli. Mersin halkının desteği çok kıymetli. Cumhur İttifakına oy veren vatandaşların bile teveccühünü kazandığımızın farkındayım. Hepsi buna destek verecek. Hepsi benim iyi niyetime ve samimiyetime inanıyor.”

“SEÇİMLERDE KENTİ KORUYAN BİR ŞEHRİ MUTLAKA SEÇECEKSİNİZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleriyle iyi niyetle ve gönülden çalıştığı için kendisini güçlü hissettiğini vurgulayan Seçer, “Şehirden bahsediyorum, gerçekleri sizlerle paylaşıyorum. Tüm sorularınızı yanıtlıyorum. Bunun tezahürüdür. Samimi bir yönetimin. Şunu anlamanızı istiyorum. Seçimlerde şehri koruyanlar “Güvenle bir şehir seçeceksiniz. Bu konuda sizlerden destek istiyorum” dedi.

haber-caybasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu