Haber

Suriyeli kadın boşanma davası açtı: ‘Kocam çocuklarımı dövüyor ve bana şiddet uyguluyor’

F.Erhim; Kendisi de Suriye asıllı olan Şayiş Erhim ile 2019 yılında evlendi. Ancak F.Erhim, Kayseri’de eşini dövdüğü, çocuklarını dövdüğü ve eve yemek getirmediği gerekçesiyle boşanma davası açtı. Dilekçede Şayiş Erhim’in “kadınları taciz etmekten hoşlandığı, erkek kardeşiyle birlikte sokakta yürüyen genç kadını taciz ettiği ve bu kadının şikayeti üzerine Suriye’ye sınır dışı edildiği” ortaya çıktı. Kayseri 9. Aile Mahkemesi, yasa gereği mart ayındaki duruşmaya kadar cevap gönderilmesi için gazeteye ilan verdi.

Kayseri’de yaşayan Suriye uyruklu F. Erhim ile Şayiş Erhim arasındaki boşanma davasına bakan Kayseri 9. Aile Mahkemesi, sanık kocayı bulamadığı için 25 Mart’ta yapılacak duruşmaya davalı kocayı davet etti. Türkiye’de. Suriyeli kadının dilekçesinde boşanma talebine ilişkin ifadelerin bir kısmı bu gazete ilanında da yer aldı. Buna göre taciz nedeniyle sınır dışı edildiği anlaşılan Şayiş Erhim hakkındaki iddialar şöyle:

“ÇOK CİMRİ, HER ZAMAN KENDİNİ DÜŞÜNEN VE KADINLARA TACİZ ETMEYİ SEVEN”

“Davacı vekili, dilekçesinde, tarafların 13/03/2019 tarihinde evlendiğini, ortak 2 çocuklarının bulunduğunu, müvekkilinin evlendiği günden bu yana sorumluluklarını yerine getirdiğini ancak davalının bu husustaki beyanlarını göstermediğini özetlemiştir. aynı çabayı gösterdiği, evlilik birliğinin sarsılmasını engelleyecek davranışlar sergilediği, sanığın müvekkilini dövdüğü, insan olarak ödeme yapmadığı, evine düzenli olarak yiyecek ve içecek getirmediği, davalının müvekkilini dövdüğü, çok cimri olduğunu, sürekli kendini düşündüğünü, müşterek çocuklarının sanık tarafından çok dövüldüğünü, sanığın kadınları taciz etmekten hoşlandığını, sanık ve kardeşinin sokakta yürüyen genç bir kadını taciz ettiğini, bu bayanın dava açtığını “Bu nedenle sanık Suriye’ye sınır dışı edilmiş olup, bu sebeplerden dolayı müvekkilinin TMK 166/1 maddesi uyarınca sanıktan boşanma hakkının tanınmasını, avukatlık yardım taleplerinin yerine getirilmesini talep ve talep etmiştir. kabul edilmesine ve yargılama giderleri ile avukatlık ücretinin karşı taraftan tahsil edilmesine karar verilmiştir.”

TC Kimlik Numaraları 98 ve 99

Erhim soyadını taşıyan iki Suriyelinin de 99 ile başlayan TC Kimlik numaraları bulunmaktadır. Türkiye’de altı aydan fazla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Yabancı Kimlik Numarası verilmektedir. İkamet izni alan yabancılara bu numara tahsis ediliyor ve kendilerine Türk vatandaşlarının kimliğine benzeyen bir kart teslim ediliyor. 99’un yanı sıra 98 ile başlayan sayıların da verildiği öğrenildi.

haber-kizilcahamam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu