Haber

Son Dakika… Bakan Soylu tek tek açıkladı: 500 bin kişiyi ülkesine gönderdik!

FLAŞ HABER:Kanal 7 Ankara temsilcisi ve Haber 7 yazarı Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulis Programı’nın bu haftaki konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Bakan Soylu, “Kaçak göçle en çok mücadele eden ve başarılı olan tek ülke Türkiye”söyleyerek, “500 bin kişiyi ülkelerine gönderdik. Dünyada böyle bir ülke göremezsiniz.”söz konusu.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İKİNCİ NESİL KATILIM YAKALANABİLİR Mİ?

İkinci haftaya girerken her iki tarafta da yüksek düzeyde oy sadakati görüyorum. Çok milimetre milim oynuyor, yüzde yarım gitmemek söz konusu olabilir.

SURİYE’NİN KUZEYİNİ ZİYARET EDİN

2011’den beri Suriye İç Savaşı var. Bu savaşı biz başlatmadık. Arap Baharı ile yaşanan bu karışıklıktan sonra işler bir daha düzelmedi. 500 bin kişi hayatını kaybetti. 500 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye’nin kuzeyi burası… Tam güvenlik kontrolümüz altında.

Hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız BM’ye bir harita göstermişti. Bu bir insanlık dramı olduğu için bu insanlara evler yapalım, güvenli alanlara yerleştirelim, eğitim ve sağlığı birlikte sağlayalım” dedi. Hiçbir zaman sömürgeci bir devlet olmadık. Bakın ABD, İngiltere ve hatta Belçika’nın yarım asır öncesine kadar bir sömürge tarihi var…

Sudan’a gittim, genç bir kızla tanıştım. Burada ne yapıyorsun dedim. Para alıyor musun? Yok dedi.. Bu bizim ithafımız başka yerde göremezsiniz.

KATAR’IN KUZEY SURİYE YARDIMI

Katar Komutanlığı, Cumhurbaşkanımıza Kuzey Suriye ile ilgili olarak “Size nasıl yardımcı olabilirim? Size yardımcı olmak istiyorum” diye sordu. söz konusu. Bir yıl önceydi. Temsilci olarak dışişleri bakanımı göndereceğim” dedi. Cumhurbaşkanımız da ben de ‘Süleyman Bey’i gönderiyorum’ dedik. Ben de Kuzey Suriye’deki durumu anlattım.

Teklif geldi, evler yapalım, sanayi siteleri yapalım, tarım alanları yapalım, şehirler kuralım.

İki buçuk milyar dolarlık hayır fonları var.

KUZEY SURİYE’DE KONUT İŞLERİNİN TEMELLERİ

Dün 5 bin konutun temeli atıldı. Toplamda 240 bin konut yapılacak. Katar hepsini yapacak. 2-3 ay içinde 28 bin konutun temeli atılacak.

Birçok dernek 55-60 metrekarelik imar planı çerçevesinde konut projelerine başladı.

GÜVENLİK BÖLGELERİNDE SON DURUM

Bunu söyleyeceğim. Burası İdlib, burada 2018 ve 2019’da iki büyük göç dalgası yaşadık. 2016 Halep göçü oldu. Bu bölge Kuzey Halep olarak kabul edilir. Hama’dan Humus’a göçler oldu. Bu göçlerde 2 milyon insan göç etti ama hiçbiri Türkiye’ye gelmedi.

Türkiye bu insanları sadık bölgede tuttu.

Rakka’da tek silah olmadan teslim edildi…

Katar’ın dünyada yaptığı en güzel şeylerden biri de şu: Yardımı bir kalkınma modeline dönüştürdü.

2021 yılı itibariyle göç azalmaya başladı. Düşmeye devam edecek. Çünkü sınır duvarı örüldü ve operasyonlar gerçekleşti.

Bahar Kalkanı Harekatı yapılmasaydı 4 milyon kişi Türkiye’ye gelecekti. Bu insanlardan bazıları yaşlıdır. 107 bin briket üretildi. Bunları gören diğer insanlar kendi briket evlerini yaptılar. Türkiye’deki vakıflar da bu konuyu destekledi.

TÜRKEVİ’YE SALDIRI

Türkiye’den birisi. Tutuklandığıma dair haber almadım.

Türkiye’de yaşayan bir Suriyelinin kayıtsız kalma ihtimali çok düşük. Bunun nedeni güvenliktir. Reina saldırısının ardından Türkiye bir konsept değişikliğine gitti. Kimse kayıtsız kalmasın dedik. Afganistan ve Özbekistan’dan yasadışı yollardan gelip gelmediğini bildirdik.

500 BİN KİŞİYİ ÜLKELERİNE GÖNDERDİK!

500 bin kişiyi ülkelerine gönderdik. Dünyada böyle bir ülke bulamazsınız. İngiltere Ruanda’ya birkaç bin kişi göndermeye çalıştı. Yüksek Mahkemeler bunu başaramadı. Tam olarak Almanya’da…

Taliban öncesi ve sonrasında 235 bin Pakistanlı ve 50 bin 737 kişi sınır dışı edildi.

Köylerimizde kaç tane Afgan çoban var? Bu konuda bilgimiz var. Suriye’de yaşananların bir fotoğrafı var.

Türkiye yasa dışı göçle en çok uğraşan ve başarılı olan tek ülkedir.

341 adet elektro-optik kamera ile kulelerle olan sınırın tamamına yakını gözetim altına alındı. Terör örgütü güneyde sıkışınca 600 terörist Van, Ardahan ve Iğdır’ın sonlarına doğru hareket etti. Biz her zaman bu alanı sıkıştırırız.

Şu anda dünyadaki eroin trafiği üç hattan geçiyor. Balkan rotası bizim rotamız. Türkiye’de ilk kez 20 23 ton eroin ele geçirdik. Eskiden eroinin yüzde 75’i batıda, yüzde 25’i doğuda yakalanırken, şimdi tam tersi. Yüzde 75 doğu, yüzde 25 batı…

ABD, Afganistan’da bize karşı iki senaryo işledi. Biri göç etti.

Burada kardeşin olarak konuşuyorum. Önümüzdeki 5 yılda Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta ABD kalmayacak. Suriye ve Kuzey Irak’ta kurmaya çalıştıkları terör yuvalarını yeniden kurarak tutunmaya çalıştılar. Ama Türkiye buna izin vermeyecektir.

28 MAYIS SEÇİMLERİ

14 Mayıs seçimi bize ne anlattı? İnsanlar bizim hakkımızda ne dedi? Seçimlerde millet bize ne mesaj verdi: Birincisi Ey Muhalefet, parlamenter sistem getirmeye çalışıyorsunuz, buna izin vermem. Son yıllarda çok büyük krizler yaşadık. Güçlü bir hükümet istiyorum.” dedi. Üç istikrarımız var. Güvenlik, Ulusal,
Aziz milletimiz de bunu gördü ve 320 milletvekili vererek bu sistemi istiyorum” dedi.

Tüm bunlarla ilgili bir açıklama daha yaptı. Türkiye çok sıkıntılı bir dönemde seçime gitti. Depremin ardından bu seçimi erteleyemeyeceğimi söyledi ve Türkiye deprem bölgesinde tüm gücüyle elinden geleni yaptı ve milletimiz bunu gördü. Her gün yemek verilmesinden çocuklarımızın YKS eğitimine kadar. Kimseye bir şey vurulmadı.

Tüm bu çalışmalardan sonra ortaya servis tabanlı bir bağımlılık çıktı. Hasarlı binalar şimdi yıkılıyor.

Kardeşliğimizin bir ödülüdür. İnsanlıktır. Yarın herkesin başına gelebilir. Bu bölgede verilen en büyük mesaj şudur: Kandil’i gördüm, LGBT’yi gördüm, özerklik ilanınızı gördüm, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de de önerge verdiğinizi gördüm. Ben de sizin 300 milyar dolarlık patronajınızı gördüm” dedi.

Haksız yere eleştirdiğimiz bir şey daha var. ABD ve AB, Türkiye’ye Demokles’in kılıcı gibi açıklamalar yapmaya devam ederken, “diktatörün 2. turda olmayacağına dair beklentileri” vardı.

KAYNAK: HABER7

haber-beykoz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu